Tältä sivulta löydät kouluja koskevia ajankohtaisia asioita toimintaan liittyen,
kouluille suunnattuja materiaaleja sekä tietoa toimintaan mukaan lähtemisestä. 

Ajankohtaista:

Lähde mukaan toimintaan! 

Lukumummit ja -vaarit toimivat kouluissa ympäri Suomen tarjoten tukea ja yksilöllistä huomiota oppilaille, jotka hyötyisivät lukemisen lisäharjoituksesta.  Toiminta on kouluille täysin maksutonta.

Toimintaa varten on kehitetty valmiit materiaalit, ja vapaaehtoiset saavat toimintaan kattavan perehdytyksen. Koulupäivän aikana järjestettävillä, kahdenkeskisillä lukutuokioilla hyödynnetään tutkimusperustaisia yhdessä lukemisen ja sanojen selittämisen tekniikoita. Toiminta on suunnattu 2.-6. -luokkalaisille lapsille. Lukumummit ja -vaarit eivät siis opeta lapsia lukemaan, vaan tarjoavat yksilöllistä lisäharjoitusta niille lapsille, joilla on haasteita lukusujuvuuden tai suomen kielen sanavaraston kehityksessä.  

Niin lasten, opettajien kuin vapaaehtoistenkin kokemukset toiminnasta ovat Lukumummien ja -vaarien 10-vuotisen taipaleen varrella olleet erittäin positiivisia. Opettajille tarjotaan valmiit ohjeet ja tiedotusmateriaalit toiminnan aloittamiseksi luokassa. Lukumummit ja -vaarit ovat salassapitovelvollisia. Myös vapaaehtoisten vakuutuksista ja rikostaustan selvittämisestä huolehditaan. Toimintaan mukaan lähteminen on siis tehty mahdollisimman vaivattomaksi kaikille osapuolille! 

”Lukumummit ja –vaarit ovat juuri se kaivattu linkki,
joita niin usein juhlapuheissa kaivataan koulun
ja oikean elämän välillä.”
-luokanopettaja  

Haluatko lisätietoa, tai ilmoittaa koulusi tai luokkasi mukaan toimintaan?

Lähetä meille viesti oheisen yhteydenottolomakkeen kautta! 


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

”Lukeminen oli niin, ettei se sujunut.
Nyt kun olen lukenut Lukumummin kanssa,
en enää arvaile.”

-oppilas  

Scroll to Top
Skip to content